Liiketoimintamahdollisuudet

Kemijärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liiketoimintaan. Rautatie- ja maantieverkostojen tarjoamat hyvät logistiset yhteydet takaavat yhteydet niin pääkaupunkiin kuin Pohjois-Eurooppaan. Kemijärveltä tavoittaa tunnin sisään jopa viisi eri matkailu- ja hiihtokeskusta. Samassa ajassa olet Rovaniemen lentoasemalla, josta on kotimaan kohteiden lisäksi myös hyvät suorat yhteydet maailmalle.

Kemijärvellä on monenlaisia mahdollisuuksia aina perinteisestä teollisuudesta, energiantuotantoon, ja palveluihin. Kaupungilla on tarjota monipuoliset teollisuusalueet, joita tukee laadukkaat yrityspalvelut. TKI-toimintaa tukevat myös alueen tutkimus- ja oppilaitokset. Myös työvoimaa löytyy alueelta. Yritystoiminnan ja työntekijöiden tukena on myös hyvät julkiset palvelut, harrastusmahdollisuudet ja kulttuuritarjonta.

Ota yhteyttä jo tänään ja löydä Kemijärven ainutlaatuiset mahdollisuudet liiketoiminnallesi!

Mahdollisuus: Matkailu

Kemijärven vetovoima matkailussa on kasvussa. Tuntureiden ympäröimä järvi vetää talven lisäksi myös kesäkausina. Kaupunki ja sen ympäristö tarjoavatkin erinomaiset edellytykset majoitus-, logistiikka-, ravintola- ja ohjelmapalvelutoiminnalle kasvavien asiakasmäärien palvelemiseksi. Palveluista on jo pulaa ja uuttaa yritystoimintaa kaivataan kipeästi. Olisiko sinulla kiinnostusta tuoda kaivattuja ratkaisuja ja palveluja kaupungin matkailutarjontaan? Mahdollisuuksia on niin sanotusti laidasta laitaan. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.

Mahdollisuus: Teollisuus

Teollisuudelle isolla tai pienellä alkukirjaimella on edelleen hyvät edellytykset Kemijärvellä. Perinteisenä teollisuuskaupunkina täällä ymmärretään hyvin toiminnan luonne ja vaatimukset. Kaupunki on edelleen rikkaiden metsävarantojen ympärillä. Tontteja teolliseen toimintaan on tarjolla. Työvoimaa on saatavilla. Isoja energiainvestointeja on valmisteilla kaupunkiin. Kaivostoimintaa on suunnitteilla lähialueille. Niin, ja rautatie alkaa Kemijärveltä. Jos kaipaat vielä lisää perusteluja, meillä on niitä runsaasti! Tämä tekstitila vain rajoitti luettelon pituutta.

Mahdollisuus: Erä- ja urheiluvälineiden kivijalka- ja verkkokauppa

Kaupungissa pitkään ja menestyksekkäästi toiminut erä- ja urheiluvälinekauppa lopetti toimintansa yrittäjän vähentäessä liiketoimintaansa eläkeiän kynnyksellä. Tämä jätti kaupunkiin ja koko seutukuntaan palveluaukon, joka yhä odottaa täydennystä: Metsästäjät kaipaavat yhä ammuksiaan ja melojat kajakkejaan. Asiakaskuntaa riittääkin hyvin jo lähialueilta, mutta matkailijoiden ja verkkokaupan tuella toiminnalle on varsin otolliset edellytykset. Yrittäjähenkiselle eräjormalle tai reenajalle olisi tarjolla mielekäs sauma kannattavaan liiketoimintaan. Lisätietoja annamme mielellämme.

Mahdollisuus: Luonnontuoteala

Kysyntä luonnontuotteille ja lähiruualle kasvaa koko ajan. Silti luonnontuoteala on aika lailla lapsenkengissä, tilaa kasvulle ja hyville tuotteille on reilusti. Jo alueen matkailutoimijat, ravintolat ja julkiset toimijat takaavat kysynnän hyville Kemijärven rikkaasta luonnosta valmistetuille tuotteille. Meillä on tarjota edullista tilaa liiketoiminnan käynnistämisvaiheeseen – lisää huokeita ja laadukkaita valmistustiloja löytyy lähialueilta. Myyntihenkiselle toimijalle onkin hyvät mahdollisuudet luonnontuotealan yrittäjyyteen keskellä monipuolisia ja runsaita raaka-aineita. Jos luonto ja toimentulo kutsuvat samanaikaisesti, tiedät mitä tehdä!

Mahdollisuus: Henkilökuljetuspalvelut

Yrittäjä- ja asiakaspalveluhenkiselle rattitaiturille olisi kaupungissa ja koko seutukunnassa kysyntää. Matkailijat kaipaavat kuljetusta pisteestä A pisteisiin B ja C. Myös ilta- ja yöjalassa asioivat paikalliset istuisivat mieluummin auton kyydissä matkalla, kuin puiston penkillä kyytiä odotellessa. Oli kyseessä sitten henkilöauto tai isommankin seurakunnan siirtelijä – henkilökuljetuksessa on tilaa yrittäjälle, joka ymmärtää miten vastata markkinoiden kysyntään. Uskollisia, uskottomia ja uskomattomiakin asiakkaita olisi tarjolla.